Hlavným cieľom diplomovej práce je vypracovať projekt na realizáciu stavby – Vinársky komplex. Objekt je situovaný na mierne svahovitom teréne v extraviláne vinohradníckej obce Svätý Peter. Na území staveniska ako aj v jeho okolí sa prevažne nachádzajú vinice. Samotný objekt patrí do skupiny budov s takmer nulovou potrebou energie, čím neohrozuje životné prostredie, skôr prispieva k jeho ochrane. Vinársky komplex je riešený ako dvojpodlažná budova, má výrobnú a reštauračnú časť. Výrobná časť má jedno podzemné a jedno nadzemné podlažie. Na nadzemnom podlaží návštevníci objektu budú mať možnosť zúčastniť sa na degustácií vína a na prehliadke výrobného procesu. Na podzemnom podlaží objektu bude prebiehať celý proces výroby vína. Reštauračná časť je jednopodlažná, nachádza sa na nadzemnom podlaží objektu, disponuje modernou terasou. Objekt ďalej disponuje aj moderným solárnym parkoviskom. Diplomová práca sa zameriava najmä na architektonicko-konštrukčné riešenie vinárskeho komplexu, na tepelnú ochranu, na stavebnú fyziku a na udržateľnosť objektu.