DZB - Zverejnená bakalárska práca

Etika a etiketa v obchodovaní

Autor
Püšpöky, Sebastian
Školiteľ
Olšiaková, Miriam
Oponent
Loučanová, Erika
Škola
Technická univerzita vo Zvolene DF KMOSL (DF)
Rok odovzdania
2022
Počet strán
40.s
Trvalý odkaz - CRZP
https://opac.crzp.sk/?fn=detailBiblioForm&sid=A770A18E340C6018B483ECBDD5C2
Primárny jazyk
slovenčina

Typ práce
Bakalárska práca

Študijný odbor
6213 | *ekonómia a manažment

Dátum zaslania práce do CRZP
26.05.2022

Dátum vytvorenia protokolu
26.05.2022

Dátum doručenia informácií o licenčnej zmluve
21.06.2022

Práca je zverejniteľná od
ihneď

Elektronická verzia
 Stiahnuť prácu (pdf)
 Prehliadať
PÜŠPÖKY, Sebastián: Etika a etiketa v obchodovaní [Bakalárska práca]. Technická Univerzita vo Zvolene, Katedra marketingu, obchodu a svetového lesníctva. Vedúci práce: Ing. Miriam Olšiaková, PhD. Stupeň odbornej kvalifikácie: bakalár, v skratke „Bc“. Zvolen: TU, 2022. 44 s. Bakalárska práca sa zaoberá problematikou etiky a etikety so zameraním na oblasť podnikania. Práca prezentuje poznatky o etike a etikete v obchodných rokovaniach vo všeobecnosti, ale taktiež poukazuje na osobité zvláštnosti vybraných krajín, ktoré vyplývajú z kultúry, čo sa následne prejavuje v obchodných rokovaniach. V rámci etiky charakterizujeme pojmy ako podnikateľská etika, morálka, vedenie ľudí, etické vedenie ľudí. V ďalšej časti práce rozoberáme etiketu v spojení s obchodnými rokovaniami a definujeme základné pojmy z oblasti spoločenského styku. Následne venujeme pozornosť samotným obchodným rokovaniam a obchodným metódam používaným v podnikaní, druhom obchodných rokovaní a fázam obchodných rokovaní, a to od prípravy na obchodné rokovanie až po jeho ukončenie. V práci taktiež prinášame prehľad pravidiel spoločenského správania sa, ktoré platia vo všeobecnosti. Osobitne sa venujeme vybraným krajinám, u ktorých sa prejavujú rôzne zvláštnosti a osobitosti v obchodných rokovaniach a ktoré je nevyhnutné poznať, aby sme sa vyhli možnému faux pas pri rokovaní so zahraničným partnerom.

Verzia systému: 6.2.61.5 z 31.03.2023 (od SVOP)