DZB - Zverejnená bakalárska práca

Fluorometrické stanovenie vitamínov v potravinách a farmaceutických produktoch

Autor
Chalitovič, Ibrahim
Školiteľ
Braniša, Jana
Oponent
Jenisová, Zita
Škola
Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre FPV UKF KCH
Rok odovzdania
2016
Počet strán
41s.
Trvalý odkaz - CRZP
https://opac.crzp.sk/?fn=detailBiblioForm&sid=78BAD52BF05C0FB58049F6B717E6
Primárny jazyk
slovenčina

Typ práce
Bakalárska práca

Študijný odbor
7807 | učiteľstvo akademických predmetov - učiteľstvo chémie a biológie

Dátum zaslania práce do CRZP
22.04.2016

Dátum vytvorenia protokolu
23.04.2016

Dátum doručenia informácií o licenčnej zmluve
09.08.2020

Práca je zverejniteľná od
09.06.2016

Elektronická verzia
 Stiahnuť prácu (pdf)
 Prehliadať
Bakalárska práca je zameraná na zhrnutie výsledkov domácich a zahraničných výskumov, ktoré sa zaoberali stanovením hydrofilnýcha a lipofilných vitamínov v potravinách a farmaceutických produktoch fluorescenčnou metódou. V úvodnej časti práce stručne charakterizujeme vitamíny, v krátkosti opisujeme ich fyziologické účinky na ľudský organizmus. V druhej časti práce sa venujeme charakteristike konvenčnej a synchrónnej fluorescencie. Doteraz publikované vedecké prace potvrdili, že fluorescenčná metóda je vhodná pre stanovenie vitamínov vo viac komponentných zmesiach bez nutnosti zložitej úpravy vzorky.
This bachelor´s thesis focuses on summarization of results of domestic and foreign countries researches which dealt with determination of hydrophilic and lipophilic vitamins in groceries and farmaceutic products using the fluorescent method. In the opening we briefly characterize vitamins and shortly describe their physiological influence on human being. In the second part of the work we are characterising the conventional and synchronous fluorescence. Until now published scientific work had proven that fluorescent method is proper to vitamins determination in more component mixtures without the need of complicated sample adjustment.

Verzia systému: 6.2.61.5 z 31.03.2023 (od SVOP)