DDP - Zverejnená diplomová práca

Podnikanie v čase krízy

Autor
Václaviková, Natália
Školiteľ
Moresová, Mária
Oponent
Sedliačiková, Mariana
Škola
Technická univerzita vo Zvolene DF KEMP (DF)
Rok odovzdania
2022
Počet strán
70.s
Trvalý odkaz - CRZP
https://opac.crzp.sk/?fn=detailBiblioForm&sid=72A4E145D65F5DA0B34C350B29C0
Primárny jazyk
slovenčina

Typ práce
Diplomová práca

Študijný odbor
6213 | *ekonómia a manažment

Dátum zaslania práce do CRZP
20.05.2022

Dátum vytvorenia protokolu
20.05.2022

Dátum doručenia informácií o licenčnej zmluve
07.06.2022

Práca je zverejniteľná od
ihneď

Elektronická verzia
 Prehliadať
Vytvoriť úspešné podnikanie na Slovensku je za normálnych okolností náročné, preto sme sa rozhodli priblížiť, ako veľmi ovplyvnila pandémia COVID-19 trh podnikateľov najmä v gastronomickom priemysle. Cieľom diplomovej práce je identifikovať hlavné riziká, ktoré negatívne ovplyvňujú výkonnosť siete Mcdonald´s a tým poskytnúť globálny prehľad pre všetky podnikania v gastronómii na Slovensku. Definovali sme základné spôsoby znižovania vplyvov týchto rizík a tým sme podnikateľom ukázali spôsob, ako úspešne podnikať aj v týchto turbulentných časoch. Dosiahnuté výsledky boli získané prostredníctvom realizácie dotazníkového prieskumu, zameraného na mapovanie problematiky negatívneho vplyvu rôznych skupín rizík na pobočky Mcdonald´s po celom Slovensku. Z analýzy sekundárnych údajov a primárnych zdrojov sú v diplomovej práci prezentované opatrenia, ktoré pomôžu ostatným prevádzkam pôsobiacim v oblasti gastronómie zvládnuť ďalšie potenciálne turbulentné časy v ich podnikaní. V závere diplomovej práci sú zhrnuté teoretické aj praktické prínosy diplomovej práce.

Verzia systému: 6.2.61.5 z 31.03.2023 (od SVOP)