Vytvoriť úspešné podnikanie na Slovensku je za normálnych okolností náročné, preto sme sa rozhodli priblížiť, ako veľmi ovplyvnila pandémia COVID-19 trh podnikateľov najmä v gastronomickom priemysle. Cieľom diplomovej práce je identifikovať hlavné riziká, ktoré negatívne ovplyvňujú výkonnosť siete Mcdonald´s a tým poskytnúť globálny prehľad pre všetky podnikania v gastronómii na Slovensku. Definovali sme základné spôsoby znižovania vplyvov týchto rizík a tým sme podnikateľom ukázali spôsob, ako úspešne podnikať aj v týchto turbulentných časoch. Dosiahnuté výsledky boli získané prostredníctvom realizácie dotazníkového prieskumu, zameraného na mapovanie problematiky negatívneho vplyvu rôznych skupín rizík na pobočky Mcdonald´s po celom Slovensku. Z analýzy sekundárnych údajov a primárnych zdrojov sú v diplomovej práci prezentované opatrenia, ktoré pomôžu ostatným prevádzkam pôsobiacim v oblasti gastronómie zvládnuť ďalšie potenciálne turbulentné časy v ich podnikaní. V závere diplomovej práci sú zhrnuté teoretické aj praktické prínosy diplomovej práce.