Cieľom mojej práce bolo zhrnutie odporúčaní a kritérií pre správne navrhnutie kuchynskej zostavy, ako z funkčného hľadiska, tak aj z hľadiska estetického. Práca by mala pomôcť pri navrhovaní novej kuchyne, prípadne pri rekonštrukcii kuchyne existujúcej. Priblížiť možnosti zariadení kuchyne vrátane výberu vhodných materiálov na kuchynskú zostavu, rozmiestnenie spotrebičov a jednotlivých kuchynských zón tak, aby boli dodržané ergonomické princípy, ktoré napomáhajú správnej funkčnosti kuchyne.Textová časť práce je rozdelená na sedem tém, podľa odporúčaného postupu pri zariaďovaní kuchyne. Všetky texty sú pre názornosť doplnené o obrázky.Druhá časť práce sa venuje predstaveniu firmy ARBYD, v ktorej som bola na mojej odbornej školskej praxi, a riešeniu projektu, ktorý som spracovávala v priebehu mojej stáže vo firme. Projekt sa týka navrhnutia a spracovania ôsmych kuchynských zostáv do rekonštruovaného „Hotelu U námořníka“ v centre Plzne. Výsledkom mojej práce bola realizácia projektu interiéru hotelových kuchýň, ktorá je doložená fotkami kuchýň.