DDP - Zverejnená diplomová práca

Stanovenie vybraných požiarno - technických charakteristík horľavých potravinárskych prachov

Autor
Danek, Michal
Školiteľ
Mračková, Eva
Oponent
Hancko, Dušan
Škola
Technická univerzita vo Zvolene DF KPO (DF)
Rok odovzdania
2017
Počet strán
70.s
Trvalý odkaz - CRZP
https://opac.crzp.sk/?fn=detailBiblioForm&sid=998D604438B59F55B1825EFC0D22
Primárny jazyk
slovenčina

Typ práce
Diplomová práca

Študijný odbor
9241 | záchranné služby

Dátum zaslania práce do CRZP
28.04.2017

Dátum vytvorenia protokolu
28.04.2017

Dátum doručenia informácií o licenčnej zmluve
17.08.2020

Práca je zverejniteľná od
ihneď

Elektronická verzia
 Stiahnuť prácu (pdf)
 Prehliadať
The diploma thesis deals with combustible and explosive dust - air mixtures of food dusts and determination of their selected fire - technical characteristics. The aim is to experimentally determine the lower explosive limit of food powder samples consisting of smooth flour, powdered sugar and cocoa using the VK 100 explosion chamber and the calorific value measurement using the IKA C5000 calorimeter according to the methodology given in STN ISO 1928. After the experiments we concluded that Examined samples of food dust are explosive and pose a high risk. The test sample of cocoa showed the most reactive, with the lowest lower explosive limit and the highest calorific value. Combustion heat values contribute to the spread of fire, so it is necessary to provide operations for the processing and production of these foodstuffs with the components of the explosion protection.

Verzia systému: 6.2.61.5 z 31.03.2023 (od SVOP)